Zdroj: http://plavani.ub.cz/./index.php?a=aktuality/napsali-o-nas  •  Vydáno: 25.6.2018 8:42  •  Autor: Kruzelova

napsali o nás

~~
Lapčíková: Pět startů, čtyři medaile

Uherský Brod Ostatní sporty 22. 6. 2018

Šest cenných kovů (0-2-4) si pověsily na krk plavkyně Spartaku Uherský Brod na krajských přeborech žactva v Kroměříži. Nejlepší formu prokázala třináctiletá Ema Lapčíková, která pět startů proměnila ve čtyři medaile.

 „Druhá dohmátla na tratích dvě stě metrů kraul a v novém osobním rekordu i na čtyři sta metrů polohový závod. Třetí skončila na čtyři sta a osm set metrů volný způsob, když na delší trati přepsala oddílový rekord,“ prozradila Renata Krůželová, předsedkyně plaveckého klubu od Olšavy. Na 100 m volný způsob doplavala Lapčíková čtvrtá.

Nepopulární „brambory“ získala i její vrstevnice Anika Janůšková na trati 200 m motýl, ale útěchou jí byl nový osobní rekord. Natálie Motková mezi nejlepší nepronikla, nejhůře však skončila jedenáctá.

V kategorii čtrnáctiletých měl Spartak rovněž tři želízka v ohni. Z medailí se radovala jen Aneta Svozilová, která na 100 a 200 m prsa dosáhla na bronzový double. Čtvrté místo přidala na 200 m polohový závod. Sára Jankůjová byla čtvrtá na 100 i 200 m prsa, na kratší trati doplavala hned za ní Kateřina Hladišová.

Nejmladší kategorie dvanáctiletých medaili Broďankám nepřinesla. Z trojlístku Anna Mášová, Marika Mahdalová a Natálie Gregušková se do elitní desítky vklínila pouze posledně jmenovaná, a to na 100 m motýl.

„Holky si ale shodně vylepšily osobní maxima,“ podotkla Krůželová, předsedkyně klubu.