Zdroj: http://plavani.ub.cz/./index.php?a=aktuality/napsali-o-nas-v-dobrem-dnu-s-kuryrem-1  •  Vydáno: 31.10.2017 10:03  •  Autor: Kruzelova

Napsali o nás v Dobrém dnu s kurýrem

~~Medailový double plavkyně Motkové

Uherský Brod Vodní sporty 24. 10. 2017

Tři medaile (0-1-2) a několik osobních rekordů, taková je bilance plavců Spartaku Uherský Brod na říjnových závodech v Jindřichově Hradci, Vyškově a Novém Jičíně. Medailovou radost si užily Natálie Motková a Ema Lapčíková v jižních Čechách.

S největším úsměvem se vracela domů Motková, která v kategorii dvanáctiletých vybojovala dva cenné kovy. Na 50 m prsa dohmátla druhá, na 50 m znak třetí. „A navíc si vylepšila osobní maximum,“ doplnila Renata Krůželová, předsedkyně brodského klubu. Na prsařské stovce byla Motková pátá. Ve stejné kategorii se představila i Lapčíková, která skončila rovněž v osobním rekordu bronzová na 400 metrů volný způsob. Na 100 a 200 m volný způsob skončila shodně šestá. Anika Janůšková skončila na tratích 50 a 100 m motýl na desátém místě.

„Michaela Mazůrková a Kryštof Tykal změřili síly na závodech o Vyškovského hrošíka, kde sice na medaili nedosáhli, ale určitě nezklamali,“ pokračovala Krůželová. Mazůrková skončila na 50 m prsa čtvrtá, na 50 m volný způsob osmá. Tykal byl na trati 100 m pátý, na 100 m volný způsob patnáctý. Časomíru přitom vždy zastavili v osobních maximech.