Zdroj: http://plavani.ub.cz/./index.php?a=aktuality/majove-brno-napsali-o-nas  •  Vydáno: 19.5.2017 12:08  •  Autor: Kruzelova

Májové Brno - napsali o nás

~~Michalčíková?
 Tři medaile, čtyři rekordy
UHERSKÝ BROD VODNÍ SPORTY 19. 5. 2017
 
Kompletní medailová sbírka a čtyři oddílové rekordy, to je skvostná bilance čtrnáctileté plavkyně Štěpánky Michalčíkové z TJ Spartak Uherský Brod na tradičních závodech Májové Brno v dlouhém bazénu (50 m).
„Štěpánka získala všechny medaile na prsařských tratích, zlato na dvoustovce, stříbro na poloviční trati a bronz na padesátce. Vždy navíc přidala nový oddílový rekord na dlouhém bazénu a vyplavala si druhou výkonnostní třídu,“ prozradila Renata Krůželová z uherskobrodského klubu. Oddílový rekord pak přepsala i na 200 m polohový závod, ve kterém skončila osmá.
Pod Špilberkem se představili plavci a plavkyně ročníku 2003 až 2006 z Česka, Slovenska, Polska, Maďarska a Ruska. Barvy Uh. Brodu kromě Michalčíkové hájily ještě Aneta Svozilová (ročník 2004), Anna Gregůrková, Natálie Motková, Ema Lapčíková a Anika Janůšková (všechny 2005).
„I když holky na medaili nedosáhly, některé si vylepšily osobní maxima,“ podotkla Krůželová. „Pro nejmladší kvarteto to byla premiéra na dlouhém bazénu,“ dodala.
Gregůrková doplavala jedenáctá na 50 m prsa a čtrnáctá na dvojnásobné trati. Motková byla na padesátce patnáctá. Janůšková skončila desátá na motýlkářské stovce, dvanáctá na dvoustovce.
Lapčíková si vylepšila osobní maxima na kraulových tratích. „Na dvě stě metrů volný způsob byla šestadvacátá, což je v konkurenci 55 závodnic výborný výsledek. Na poloviční trati si o čtyři příčky polepšila, startovní listina přitom čítala 79 jmen,“ uvedla Krůželová.