Zdroj: http://plavani.ub.cz/./index.php?a=aktuality/clanek-v-novinach  •  Vydáno: 1.11.2016 11:19  •  Autor: Kruzelova

článek v novinách

Čtyři medaile a tři oddílové rekordy

UHERSKÝ BROD VODNÍ SPORTY 1. 11. 2016
Čtyři medaile a tři oddílové rekordy

Plavci Spartaku Uherský Brod bojovali na dvou frontách a na každé se radovali z medailí. Velkou cenu Prostějova, Memoriál J. Šalamouna nejlépe zvládla Štěpánka Michalčíková, kraulařský trojboj v Blansku zase Aneta Svozilová. Závodnice od Olšavy dohromady vybojovaly 4 cenné kovy (2-1-1).

Na Hané nenašla Michalčíková přemožitelku na tratích 100 a 200 m prsa, když na delší trati dokonce přepsala oddílový rekord a navíc získala trofej pro vítěze Memoriálu J. Šalamouna, který je tradičně vyhlášen právě na 200 m prsa. Bronz připojila Anna Mášová na 50 m prsa, čtvrtá skončila její týmová kolegyně Marika Mandalová.

„O nový oddílový rekord se ještě postarala Anika Janoušková na motýlkářské dvoustovce, na které skončila sedmá, a čtvrtá Michalčíková na 100 metrů polohový závod,“ doplnila Renata Krůželová, předsedkyně uherskobrodského plaveckého klubu.

Kraulařský trojboj v Blansku zvládla nejlépe Svozilová, která si vyplavala třetí místo na 50 m volný způsob a v kraulařském trojboji byla o jednu příčku horší. „Závody nám odkryly přednosti i nedostatky, na kterých musíme do krajských závodů a prosincového mistrovství republiky ještě zapracovat,“ zdůraznila Renata Krůželová.